Aveți întrebări?

Aici găsiți întrebări şi răspunsuri privind alimentarea şi regenerarea cartuşelor. Dacă nu ați găsit răspunsul la întrebarea dvs., nu ezitați să ne sunați pentru a primi un răspuns.

De ce să alimentăm cartuşul?

Cartuşul nu mai lucrează dar aveţi nevoie să imprimaţi, ce-i de făcut!? Veniţi la noi pentru a procura un cartuş nou sau… lăsaţi-ne sa-l reîncărcăm pe al Dvs., ceea ce o să reducă considerabil cheltuielile de întreţinere a imprimantei Dvs.(aprx. De 6-10 ori). Deşi toate cartuşele sunt destinate pentru o singură utilizare, totuşi reîncărcându-le cu toner (praf) sau cerneală, Dvs. puteţi prelungi termenul de exploatare a acestuia.

De ce trebuie de schimbat chip-ul cartuşului?

Ce înseamnă chip? Chip-ul – reprezintă o microschemă pe care este înregistrată toată informaţia despre cartuş. Prin intermediul lui, imprimanta percepe dacă cartuşul este nou sau nu, dacă el este compatibil cu imprimanta respectivă, câte foi au fost tipărite… În acelaşi timp, chip-ul nu primeşte informaţie veridică despre nivelul real de cerneală sau toner din cartuş. De aceea, dacă în timpul alimentării nu se schimbă chip-ul, imprimanta oricum continuă să vă informeze că în cartuş nu este cerneală/toner, solicitând să-l reîncărcaţi. Deobicei, aceasta este tipic pentru imprimantele laserjet color și cele inkjet. Dar, există şi excepţii – sunt copiatoare, la care se poate de ignorat mesajul şi prevenirea imprimantei. Astfel, este posibil de continuat imprimarea fără înlocuirea chip-ului.

Au apărut dungi pe hârtie.

Cel mai probabil – cartuşul se termină. Dacă ne referim la imprimante de tip inkjet – nu trebuie de uitat proprietatea de a se usca a acestor cartuşe. Posibil, că nu ați tipărit de ceva timp şi capul de imprimare un pic s-a uscat. În aşa caz problema poate fi soluţionată printr-o curăţare a cartuşului/imprimantei. Apariţia dungilor la cartuşele laser poate fi din cauza lipsei de toner. Un alt motiv – defectarea elementelor funcţionale, de obicei, fotoreceptorului. Dacă dungile au apărut direct după alimentarea, aceasta poate fi o coincidenţă, cauzată de uzura cartuşului. În acest caz, vă recomandăm să vă consultați cu specialiştii noştri apelând la: 54-22-93, 24-53-23.

De ce trebuie de făcut regenerarea cartuşului laser?

Cartușele se regenerează prin înlocuirea oricărei piese uzate, pentru cartușe inkjet acest serviciu este folosit foarte rar. Regenerarea cartușelor laserjet presupune înlocuirea elementelor funcţionale, cum ar fi fotoreceptorul, lamelă, etc. Acest serviciu vă permite să extindeţi termenul de exploatare a cartuşului Dvs.

Nu am imprimat mai mult de jumătate de an.

E în regulă, dacă aveţi o imprimantă laser,doar porniţi-o și imprimați. Înainte de a conecta imprimanta puteţi să scoateți cartușul şi să-l scuturaţi un pic. Situaţia este cu totul alta dacă aveți imprimantă inkjet, deoarece cerneala are compoziţie lichidă şi capul de imprimare este expus riscului de a se usca. Pentru a preveni acest lucru, Vă recomandăm insistent să imprimaţi la acest tip de imprimantă cel puţin o dată pe săptămână.

Am nevoie să reîncarc cartuşul, dar nu ştiu de care este…

Fiind alături de imprimantă, ne puteţi contacta. Noi vă vom ajuta să înţelegeţi, ce fel de imprimantă aveți și dacă cartuşele pot fi alimentate.

După alimentare, imprimanta oricum cere schimbarea cartuşului.

Cartușele imprimantelor moderne sunt dotate cu chip-uri electronice, care sunt destinate să urmărească nivelul de cerneală, precum și pentru a împiedica sau a face chiar imposibilă alimentarea cartușelor. Din aceste considerente, atunci când Dvs. veți reîncărca cartușele și le veți instala în imprimantă, pe monitor o să apară avertizarea că în cartușe nu mai este cerneală. Imprimanta calculează automat consumul de cerneală fără a “ști” care este nivelul real de cerneală în cartușe. În asemenea situații, pentru a continua imprimarea, este necesar să țineți apăsat pe butonul “Stop/Reset” timp de 5-10 sec. În același timp pe suprafața imprimantei vor sclipi 2 becușoare de culoare portocalie – ignoraţi acest mesaj, fiindcă această avertizare afectează calitatea de imprimare și randamentul imprimantei Dvs.

De câte ori se poate de alimentat cartuşul?

E dificil de a da un răspuns, sau de a numi un număr exact. Din cauză că majoritatea cartuşelor sunt destinate pentru o singură utilizare, cu fiecare alimentare a cartuşului laser, se va observa o scădere uşoară a calităţii. Acest lucru e cauzat de uzura pieselor cartuşului. În mediu, cartușele inkjet și laserjet se alimentează de 3-5 ori, până când veţi fi mulţumit de calitatea imprimării, după care o să aveţi nevoie de un cartuş nou, sau dacă aveţi o imprimantă laser, se poate de făcut regenerarea cartuşului, astfel, Dvs. o să prelungiţi termenul de exploatare a cartuşului.

Care este diferenţa între o imprimantă inkjet şi una laserjet?

În termeni simpli, la imprimarea inkjet se utilizează cerneală – lichid, la cea laserjet toner – praf. Cel mai mare plus a aparatelor inkjet este calitatea înaltă a imprimării fotografiilor. Dezavantajul constă în faptul că cerneala, având o compoziţie lichidă, este predispusă la uscare (cu condiţia că nu s-a tipărit mai mult timp). Fără îndoială, imprimanta laserjet este un lider în viteza şi preţul mic de imprimare alb/negru. Nu e de mirare că acestea sunt cel mai des alese pentru birou.

Se pierde calitatea după alimentarea cartuşului?

Calitatea scade, dar nesemnificativ. Aceasta se întâmplă din cauza uzurii care are loc în interiorul cartuşului (de obicei, uzurii sunt expuse valul magnetic şi fotoreceptorul). Dar, fiindcă preţul alimentării este de 10-15 ori mai mic decât preţul unui cartuş nou, considerăm că se poate de ignorat această nuanţă a reîncărcării. Pe lângă aceasta, după alimentarea cartușului la Interloc, pierderile de calitate sunt minime.

Dvs. alimentaţi cartuşele cu consumabile originale?

Nu, la fel ca şi toate organizaţiile, care se ocupă cu alimentarea cartuşelor, consumabile originale nu avem. Producătorii nu oferă spre vânzare toner și cerneală originală. Noi utilizăm cele mai compatibile consumabile pentru alimentarea cartușelor.

S-a terminat numai un cartuş, dar imprimanta nu tipăreşte.

S-a terminat unul dintre cartuşe? Cea mai uşoară modalitate de a continua imprimarea este procurarea unui nou sau alimentarea celui vechi. Dar dacă merge vorba despre imprimanta inkjet HP sau Canon și Dvs. aveţi 2 cartușe, atunci puteţi ignora acest mesaj şi să continuaţi imprimarea. Totuşi, de la aceasta cerneala n-o să apară în cartuşe, ceea ce poate duce la defecţiuni la tipărire. Daca aveți Epson, în majoritatea cazurilor mai profitabil este să procuraţi în magazinul nostru cartuşe reîncărcabile. În cazul în care s-a terminat cartușul laser, atunci el trebuie înlocuit, sau alimentat. Aproape toate imprimantele, care conţin 1, sau de la 3 și mai multe cartușe, tipărirea este imposibilă dacă s-a terminat cel puţin un cartuş.

Care este diferenţa între cerneala pigmentată şi cea solubilă în apă?

Cerneala solubilă în apă reprezintă o soluţie/melanj pe bază de apă a unor coloranţi moleculari. Cerneala pigmentată este un amestec într-un lichid incolor a unor particule dure microscopice. Fiind la temperatura camerei şi într-o permanentă mişcare aceste particule nu se precipită. Datorită faptului că cerneala pigmentată este mai rezistentă la apă, acest gen de imprimante sunt tot mai solicitate în oficii. Dar, odată ce capul de imprimare se usucă, este destul de problematic de a restabili o asemenea imprimantă. Aparatele care utilizează cerneala solubilă în apă se potrivesc mai bine pentru imprimarea fotografiilor şi în caz ce uscare se curăţă cu mult mai uşor.

Ce-i aceasta toner?

Toner – un praf magnetic, ce are o anumită compoziţie chimică. Anume din aceste considerente unul şi acelaşi tip de toner nu poate fi utilizat pentru alimentarea tuturor cartuşelor. În orice cartuş laser, tonerul reprezintă sursa principală de imprimare, care creează de fapt, imaginea pe hârtie.

De ce cartuşul meu nu poate fi reîncărcat?

Acest lucru se întâmplă din motiv că la momentul apariţiei noilor modele de imprimante/copiatoare, nu există consumabile şi alte piese necesare pentru alimentarea cartuşului – de regulă ele apar ceva mai târziu. O altă cauză care împiedică alimentarea cartuşului este imposibilitatea de a reseta chip-ul. În acest caz Vă pregătiţi pentru procurarea unui cartuş nou.